tisdag 22 april 2014

Gråt Inga Tårar Mer Muffins

Jag har bemästrat den svåra konsten att baka muffins! Jajamensan! Blekt gyllene och fluffiga reste sig citronmuffinsen som små delikata kullar i sina formar... Oh, det var vackert. Inte ett öga var torrt, det kan jag lova.

Om du vill baka lika fina muffins som mig, följ bara det enkla receptet nedan:

Citronmuffins To Die For 

* 120 g rumstempererat smör
* 115 g strösocker
* 2 ägg
* 2 dl vetemjöl
* 2 msk grädde
* 1 tsk vaniljsocker
* Rivet skal från ca 1 citron

Sätt ugnen på 180'C. Ställ pappersformar på en plåt, eller i en muffins-plåts fördjupningar. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Vispa därefter ner äggen, ett i taget. Rör ner mjölet, grädden, vaniljsocker och citronskalet. Skeda up den krämiga smeten i formarna.

Grädda i ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och fått lite färg och ät genast up dem! De är ljuvliga medan de fortfarande är lite varma och de är perfekta att ha som tröst när man har misslyckats med att göra en aladåb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar